Nike World Campus Parking Garage

Beaverton, Oregon







Since the Nike Campus was filling up faster than anticipated, the owner decided it was time for parking to go up instead of out.

CKC was retained to work with the architect and contractor in developing a unique design that would be highly creative and yet economical.

Three sides of the facility bear fabric panels printed with graphics showing sports activities. The perforated fabric used for the banners provides a stunning visual display while also allowing natural ventilation.

To maximize openness and sight lines, CKC designed the seven-story structure with ductile frames for resisting seismic loads in both directions. A long-span post-tensioned beam and slab system was chosen to maximize quality and efficiency and minimize cost.